سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دوستت، برادر تنی توست، حال آن که هر برادرِ تنی تو، دوستت نیست . [امام علی علیه السلام]
آمار

بازدید امروز :265
بازدید دیروز :292
کل بازدید :3114048
تعداد کل یادداشت ها : 1491
103/9/8
یادداشت های گذشته [1484]
برگزیده ها
 
کانال گفتگو با زرتشتیان [0] سایت "گفت و گو با زرتشتیان" [0] بر قله احادیث [0] مبهم ترین شخصیت تاریخ [0] خلیج فارس در سخن پیامبر(ص) [0] هیچستان [1] ترجمه منشور کورش [0] راه مقابله با زرتشتی [0] زنده زنده پوست کندن [1] سهم زرتشتیان در جنگ با عراق [1] نقد مسلمانان به جای اسلام [0] همه چیز اسلام از زرتشت! [0] چهارشنبه سوری [0] چرا اسلام جایگزین زرتشتی؟ [0] مهمترین های اسلام و زرتشتی [1] نژادپرستی ابزار زرتشتیان [0] گرایش زنان به اسلام [0] برخورد زرتشتیان با مرتدان [0] مقایسه ی بحرینی ها و زرتشتی ها [0] مفاتیح و ادرار شتر [0] نژادپرستی ممنوع [0] پس از عمری پژوهش [1] اسلام فردوسی [0] اسلام برای 1400 سال پیش [0] حقوق حیوانات در اسلام [0] تفسیر فروهر [0] امام رضا(ع) و زرتشتیان [0] مقایسه ی ادرار گاو و شتر [0] توهین به ایرانیان [0] تغییر در زرین کوب [0] ساسانیان بیگانه از فروهر [0] شورش ها در ایران [0] حضور امامان در جنگ با ایران [0] استحقاق توهین؟! [0] کاهش جمعیت زرتشتیان [0] کاهش حضور زرتشتیان در اینترنت [0] جنگ و کشتار [0] نجابت زرتشتیان [0] درخواست زرتشتیان از من [0] ظلم به زنان [0] اسلام اختیاری ایرانیان [0] می خواهم زرتشتی شوم! [475] ارزش شعار زرتشتیان [0] دزدی حدیث [0] وحشی‏گری در ایران باستان [0] کشتارهای امام علی(ع) [0] اخراج آریایی ها [0] تشرف یک زرتشتی به اسلام [0] عوامل گرایش به زرتشتی [0] ملاک خودی و غیر خودی [0] مشروعیت انجمن زرتشتیان؟ [0] قرض دادن زن خود [0] اعدام در دین زرتشتی [0] نوروز [0] انتخاب رئیس حکومت [0] آدم خواری [0] بی اعتباری گاتها [0] کارنامه اسلام [0] پیامبر اسلام(1) [0] پیامبر اسلام(2) [0] آرشیو پیوند روزانه [74]
خبر مایه
 
0[0]
لینک خرید کتاب راه راستی: www.raherasti.ir/9791

عضویت در تلگرام
 

سایت راه راستی راه اندازی شد

موبد خجسته میستری (Khojeste Mistree)*اسلام بخاطر تفاوتها میان زن و مرد، تفاوت در احکام نیز قائل شده. گاه زرتشتیان بخاطر این تفاوت ها چنان به ما می تازند که گویی خودشان در حال حاضر چنین احکامی ندارند.
به بخشی از سخنان موبد خجسته میستری ـ از پارسیان هند ـ در مصاحبه با مجله ی هفت آسمان
در قم (ش 39، پاییز 1387، ص 40 ـ 41) توجه کنید. برای دریافت مصاحبه اینجا را کلیک کنید.

در دین زرتشت زن به دلیل وجود (یا بر اساس) قوانین طهارت نمی تواند روحانی شود و براساس قوانین پارسیان، زن نصف مرد ارث می برد اگرچه این حکم در گاهان به صراحت نیامده است.
امروزه به سبب غربی شدن جوامع، زن پا به پای مرد در اجتماع نقش ایفا می کند. زنان ما بیش از حد رها شده اند. منظور من این است که آنان هرکاری که بخواهند انجام می دهند؛ در واقع مرد دیگر تسلطی بر زن ندارد.
در دین زرتشت زن و مرد جایگاه مساوی دارند اگرچه بخاطر مسئله ای که ذکر کردم زن نمی تواند روحانی شود ولی از جهت معنوی جایگاهی مساوی دارند و از جهت اجتماعی وظایفی برای هرکدام تصویر شده است: زن باید به امور منزل و مواظبت از فرزندان بپردازد.
می دانید این اختصاص به پارسیان ندارد بلکه با کمی تفاوت در تمام دنیا این طور است... مرد پارسی فقط به کار خارج از خانه می پردازد و دیگر عهده دار امور خانه نیست. تا آنجا که به انجمن مربوط می شود زن و مرد از حقوق مساوی بهره مندند اما استثنائاتی وجود دارد.

هفت آسمان: اما زنان در ساختار حکومتی ساسانیان قدرتمند بودند.
یقینا زنان در ساختار حکومتی ساسانیان قدرتمند بودند اما فقط دو زن در اواخر حکومت ساسانی ملکه شدند. تا آنجا که مربوط به روابط شاهانه بود زنان اجازه پادشاهی نداشتند. شاید آنها با لیاقت و با کفایت بودند اما در نظر داشته باشید که جامعه ساسانی پیش از قرون وسطی قرار داشت در حالی که انگلستان در قرن هفتم میلادی یعنی درست زمانی که حکومت ساسانی توسط اعراب در حال انقراض بود، به آزادی زنان پرداخته است. (ترجمه روان نیست. ظاهرا موبد میستری می خواهد بگوید: ساسانیان در اواخر حکومتشان، تحت تأثیر غرب، به آن دو زن اجازه حکومت دادند نه تحت تأثیر آموزه های زرتشتی.)
شما باید آزادی زنان را در متن تاریخی اجتماعی مورد بررسی قرار دهید. اگر شما به دوران باستان توجه کنید بیشتر زنان تحت تسلط مردان بودند و این وضعیت بین همه فرهنگ ها مشترک است. در زمان ساسانیان زنان از قدرت خارق العاده یا چیزی شبیه آن برخوردار نبودند.


  
Google

در این وبلاگ
در کل اینترنت
وبلاگ-کد جستجوی گوگل